Lion's Mane - nastartuj mozek!

Houby s chutí připomínající mořské plody oblíbené na dálném východě včetně Číny a Japonska. Lion's Mane neboli Korálovec ježatý, vděčí za svůj název svému původnímu vzhledu – kulovitému podhoubí pokrytému dlouhými a tenkými rampouchy. Střapatý vzhled připomíná vzrostlou lví hřívu.

Obsahuje velké množství živin včetně aminokyselin, polypeptidů a polysacharidů, také různé vitamíny a minerály, jako je zinek, selen, sodík a železo.

Tradičně byla používána pro zlepšení kognitivních funkcí, podporu nervového systému, podporu trávení a posílení zdraví srdce a cév. Zmírní únavu, dodá Vám stimulaci a motivaci v každodenním životě. Posiluje imunitu a dodává tělu energii.

Síla vitálních hub není objevem současné moderní vědy. Byla známá už před 2 000 lety ve staré Číně. První lékařské materiály zmiňují zejména houbu Reishi, kterou staří čínští lékaři považovali za jednu z mála látek, která svými účinky prospívá celému organismu, a i při dlouhodobém užívání na něj nemá žádné negativní účinky. Dokonce byla ceněna natolik, že se objevovala ve starých čínských kresbách, kde asociovala dlouhý lidský život.

Lion's Mane obsahuje unikátní složky, jako jsou hericenony a erinaciny. Její nootropní účinky mohou pomáhat zlepšit paměť, koncentraci a jiné mentální schopnosti, což ji činí populární volbou mezi studenty, profesionály a staršími dospělými. Obsahuje složky, které mohou pomáhat při léčbě a prevenci žaludečních vředů a jiných trávicích poruch.

Výzkum naznačuje, že Lion's Mane může mít pozitivní vliv na duševní zdraví, včetně snížení úzkosti a depresivních symptomů. Její protizánětlivé a antioxidativní vlastnosti mohou podporovat celkovou mozkovou funkci a zlepšovat náladu. 

Ráno je ideální čas pro užití Korálovce ježatého, pokud hledáte podporu pro duševní jasnost, soustředění a energii během dne. Někteří lidé preferují užívat odpoledne, aby si udrželi produktivitu a pozornost v průběhu pracovního dne. Na druhou stranu, pokud máte potíže se spánkem nebo hledáte způsob, jak se večer zklidnit, můžete zvážit užívání extraktu před spaním, protože může mít relaxační účinky a podporovat lepší kvalitu spánku.